S O M U C H ! <link rel="shortcut icon" href="http://media.tumblr.com/tumblr_m4i90hCVTq1qdlkyg.gif" type="image/x-icon" /> <link rel="icon" href="http://media.tumblr.com/tumblr_m4i90hCVTq1qdlkyg.gif" />


Mumble Machine


Assalamualaikum . Syahirah Husna . Storyteller . Student . Muslim . Blogger . Inspirit . Be nice here . I'll be nice to you . Thank you .

Home About Stuffs Follow Dash

Tagboard




Bestie


Timeline




Daebak'ers



Credits

Template: NURUL ATIQAH
BS's: ARRIEN INSPIRIT
Owner: SYEIRA HUSNA
Editor: Nana

Blankly Hiatus. How to deal with it?
Sunday, December 22, 2013 • 12:15 AM • 1 comments
Assalamualaikum and Pray R4BIA



Tik tok. tik tok. Dua bulan dah berlalu. Tiga minggu Syeira hiatus. 

Eh, tiga minggu ke? Entahla, 1 bulan? 

Oh, diriku blank.

Anyway, Syeira nak mintak maaf sebab hiatus lama sangat waktu musim cuti ni. Patututya musim duduk rumah la kita active kan? Mianhae. 

Also thanks untuk sesiapa yang sudi nak berblogwalking ke sini. Thank you sesangat. Insyaallah kalau ada masa Syeira singgah balik ya?

Well, actually I'm blankly hiatus-ing *Tgk atas*




Blankly hiatus. Ape benda hiatus tu?
Hiatus sebab tak tahu nak post apa. Sebenarnya, istilah 'sains'(?) ni Syeira saja cipta. Sangat bersesuaian dengan diri Syeira sekarang.

Mungkin, itulah sebabnya Syeira rasa Syeira hiatus. Haha. Blank? Memang Syeira tengah blank, ( Even skarang pun Syeira rasa my mind is'nt pracesssing any good ideas to post.)

Sebagai blogger, biasela, nak post mesti kena fikir ape nak post, sama ada post itu berguna ke tak , appropriate  or not, and read-able atau TAK dan seteru-seterunya.

Jujur syeira cakap. IDEA, idea tu..ada.Tapi tak terluah, tak terkarang ( ni MALAS punya angkara ), dan tak terberitahu .. Huhu

Jadi, Syeira tanya my friend, budak kecik bermonolog (a.k.a Tikadib), apa nak buat kalau dah semangat berblogging ni dah low battery macam ni? And, she said...

"Naikkan,lah'"

Ok, lah tu saja Syeira tambah,Tapi kalau fikir, betullah. Kalau tak kita naikkan, maka mesti semangat turun kan? So? Macam mana nak naikkan?

Jom fikir jap...FIKIR.....

Ha! Got it!

Ini bagi pendapat Syeira. Hopefully useful, bagi sesiapa yang terkana syndrome macam Syeira ni.

1. Minat 

Siapa yang tiada minat macam mana nak timbul semangat kan? Ha! So! Cepat! Siapa yang takde minat blogging? Pegi batalkan account sekarang! Haha. 

2. Cuba pegi LUAR dari sekadar berblogging.

Dalam dunia blogging, ni bukan sekadar posts sahaja yang kita boleh buat, kita boleh enter Giveaway, jadi sponsor, share tips, berblogwalking, and banyak lagi. Explore banyak, the more we will get.

3. Ha! Yang ketiga, tengok atas perkataan warna biru tu...

'FIKIR!'

Ada sesetangah blogger yang suka cerita pengalaman diorang, So, Syeira cadangkan sebelum korang cerita, apa kata kita fikir hikmah dari pengalamn kita n share. Kita dapat manfaat, orang lain pun dapat manfaat jugak.

4. Find a blogger friend like you too!

Mula-mula Syeira fikir benda ni tak penting, blogger sendiri, kenapa nak kena ada kawan blogger jugak? Tapi, bila fikir balik,, dengan kawan itulah kita boleh share tutos, tanya itu ini dan banyak lagi. Try to connect them using the social networks available.FB and etc. That will ensure the longevity of your relationship with the other bloggers.

Apa pendapat korang, masih blankly hiatus?

Naikkan! 



+ +

Blogger Noratiqah Adib said...

Eheh. Tak sangka ayat aku yang aku jawab dengan rasa malas tuh boleh huraikan panjang lagi. :P

 

Post a Comment




? ?