S O M U C H ! <link rel="shortcut icon" href="http://media.tumblr.com/tumblr_m4i90hCVTq1qdlkyg.gif" type="image/x-icon" /> <link rel="icon" href="http://media.tumblr.com/tumblr_m4i90hCVTq1qdlkyg.gif" />


Mumble Machine


Assalamualaikum . Syahirah Husna . Storyteller . Student . Muslim . Blogger . Inspirit . Be nice here . I'll be nice to you . Thank you .

Home About Stuffs Follow Dash

Tagboard




Bestie


Timeline




Daebak'ers



Credits

Template: NURUL ATIQAH
BS's: ARRIEN INSPIRIT
Owner: SYEIRA HUSNA
Editor: Nana

Awesome lil Dek_NA!
Monday, November 18, 2013 • 5:47 AM • 0 comments
Assalam And Pray R4BIA




Hmmm..Yummy kan? Waiting for dinner, yet my mum is still busy. Anyway, those who already finish their eatings, don't forget to recite the du'a, may allay bless you all.Sekarang semua orang hangat cerita pasal results, so syeira pun nak share jugak. Tapi bukan result Syeira, result Adik Syeira a.k.a  Dekna.

Ya, jadi seperti dua  hari lepas, UPSR results dah kluar..Apa kaitannya dengan Syahirah ye? Takdela, adik Syeira Diyana Sofiah received her UPSR results.

Dup..Dap..Dup..Dap..

Memang bergetar giler  Syahirah haritu. Walaupun bukan Syeira yang dapat, tapi Syeira tetap gementar sebab adik Syeira ni lain kes dia. Alhamdulillah, Syeira boleh kata dia seorang yang genius. Blogging, Photo editing and computering memang die punye mainan la(pakar tau). Tapi, biasalah,manusia, leka itu masih ada. Nasib baik mak Syeira selalu suruh dia study, sbb kata mak, dia ikutlah.

Sepanjang UPSR, memang Syeira hope n doakan sangat yang terbaik buat dia. Harapan keluarga, harapan Syeira jugak kan? Nak tengok family berjaya mestilah impian korang kan?

Jadi, hari terima result UPSR..

Sebelum keputusan Dekna(adik syeira), sekolah die buat Hari Kecemerlangan. Dia tak dapat, jadi lambat sikitlah kitorang sampai. Syeira tanya die,

"Adik tak takut ke?" (sebab nampak dia macam relaks)

"Eiii,akak! mestilah takut" 

Hmmm..air muka adik Syeira memeang susah nak teka. Nampak je kering, tapi bergetar jugak dalam jiwa dia . Sampai sekolah, nampak lah ramai kawan dia. Salah seorang mak kawan Dekna suruh check ikut SMS, boleh dapat.

" Tak nak lah, takut,"

Tapi, Syeira send jugak lepas die kata ya. SEND_ed.Tunggu punya tunggu, penat, Syeira ajak Faiz(adik) minum. Bila nak jumpa dia balik. Tibe-tiba dia datang berlari.

"Mama, adik dapat ....5A!"

*TERKESIMA*Waktu tu memang tak terkata Syeira, Sebelum ni Syeira takut, sebab keputusan dia memang susah nak agak. Tapi Alhamdulillah sangat-sangat. Fuh! Adikku memang terbaik lah!

Mak Syeira pun tersedu waktu tu.Mestilah para ibu yang paling nervous kalau ambil keputusan. Mak Syeira memang kata, adik Syeira bila dah nak dekat periksa rajin, bangun awal bace buku,(bukan tidur lambat stay up ye, itu amalan yang memang mengantukkan!)

Mak Syeira juga pesan,"Apa-apa keputusan,kita redha, itulah usaha kita selama ini,"

Dan Alhamdulillah, kejayaan buat adik Syeira. Kami(satu family) memang bersyukur sangat.Teringat satu artikel tentang seorang pelajar tecorot (tahun ini) berjaya dapat 5A. Dia kata dia nak buktikan yang dia juga boleh untuk dapatkan keputusan yang cemerlang.

Dan Alhamdulillah kejayaan buat dia.

Dan Dekna.

Dan juga  insyaallah, buat anda semua.

Hidup ini takkan menarik tanpa ups and downs. Tanpa pro effects anad tanpa con effects. Tanpa peria dan gula2. We need to live on struggles to live a good man's life right? 

So don't despair dan jadikan pengalaman itu sebagai manual hidup kita!

Buat Dekna, congrats to you. Kakak sentiasa harapkan yang terbaik untuk adik .Chaiyok for your life lil Sis!

Bye!





                     



+ +

Post a Comment




? ?